Aktuellt

2021-05-15

På den här sidan är jag väldigt dålig på att uppdatera. Det bästa om man vi se vad som händer på gården är att följa vår Facebooks sida. Välkomna dit!  https://www.facebook.com/forsbergsgrisochgront/

29 juni

Ja, då har vi nu lagt ut primörpåsar på vår hemsida, som nu går att beställa för leverans i vårt utkörningsområde, sista beställningsdag är den 25 juni. Tänk på att det inte går att beställa för att hämta hemma hos oss före detta datum, då är inte grönsakerna klara.

Sista maj

Efter en väldigt kall vår så har det börjat komma lite värme och även lite regn, nu börjar man se att det börja hända lite i åkern. Vi planerar för först start av hemleveranser den 29 juni, då med härliga primörer. Info skickas på er mejl när det går att beställa första gången, än kan mycket hända och vi kan få flytta fram starten, men vi hoppas på 29 juni.

2017

Då har vi nu börjat på ett nytt år, tänk vad tiden går…. Vi har lagt till lite nya saker under träprodukter, titta gärna in där och se om något är intressant.

Den 26 januari kör vi igång med hemleveranserna igen till privatpersoner, så då kan ni beställa igen om ni bor längs vår rutt, ni som hämtar hemma hos oss kan beställa via hemsidan när som helst, invänta svar på när ni kan hämta era grönsaker först.

Vi kommer igång med leveranser ner till krogar i Stockholm igen efter trettonhelgen, det finns en hel del rotsaker kvar där.

 julklappsproblem?

varför inte köpa en grönsakspåse eller grönsaker i en trädlåda till julklapp till någon som tycker om grönsaker. välj grönsaker själv eller så packar vi ihop en mix påse/låda åt er, detta gäller för avhämtning hemma hos oss på gården och fram till den 23 dec går det bra att hämta här.

15 dec

passa på nu att handla KRAV grönsaker från oss inför julen. Nästa hemleverans av grönsaker till privatpersoner längs vår rutt sker den 15 dec, sista beställningsdag är 11dec. Sen blir det ett litet juluppehåll och vi börjar igen i mitten av januari igen.

vinter

ja nu så här i början av november så har vintern kommit med stormsteg. vi kör vidare med våra grönsaksleveranser och det är två tillfällen kvar innan vi gör ett litet jul uppehåll för att sen fortsätta efter jul och nyår. Den 24 nov och den 15 dec har vi leveranser.

Torghandel

 Den 6 aug finns vi på torghandel i Östhammar, på Rådhustorget kl 10-13. Så passa på och kom och handla lite KRAV grönsaker från Valö.

följ oss på facebook

Då var första leveransen avklarad, nästa leverans sker den 14 juli, för er som bor längs vår rutt i Östhammars kommun. Vi finns nu på facebook, där kan ni följa oss och se vad som händer på gården och se vad som är på gång, facebook.com/forsbergsgrisochgront

Glad Midsommar

Nu den 24 juni är primörpåsarna slutsålda, vi är glada att det var stor åtgång på dem, vi vågar tyvärr inte erbjuda fler, då det då kanske inte räcker med grönsaker. Nästa tillfälle blir den 14 juli. Ju längre fram vi kommer i säsongen så kommer det finnas bättre tillgång på grönsaker.

Ha nu en riktigt trevlig midsommar!

30 juni

Då var det äntligen dags! första hemleverans blir den 30 juni och sista beställningsdag är den 26 juni. Den första premiärgång bjuder vi på frakten om man beställer en primörpåse och bor längs vår rutt, se under grönsakspåsen, är du ny kund, hör gärna av dig till oss först om du bor utanför samhällena Gimo, Östhammar och Öregrund. Primörpåsen innehåller mycket bladgrönsaker och det finns även sallad, knipplök och färsk vitlök att beställa extra, se allt under butiken

Obs det går inte att beställa för avhämtning hemma hos oss före midsommar, då det inte är klart än.

22 april

 Då var sättlöken äntligen utplanterad. blev några dagar tidigare än i fjol, men än är det för kallt för att plantera ut några andra grönsaker, men lite har vi sått under fiberduk, så vi förhoppningsvis ska få lite grönsaker till i slutet av juni.

10 april

idag är det riktig vårvärme, skönt att få se solen lite efter många mulna dagar. Här är vi igång nu med sådd av små plantor som i maj ska planteras ut. Nu är det bara 80 dagar kvar till planerad start av hemkörningarna igen till privat kunder i Östhammars kommun. Vi tänker försöka erbjuda en primörpåse redan i slutet av juni, allt beror ju förstås på vädret om det hinner bli klart. i denna första påse blir det mycket bladgrönsaker som går snabbt att odla fram.

God jul & Gott nytt år

Nu har vi kört ut den sista grönsaksleveransen till privatpersoner, men det går fortfarande att beställa via hemsidan för avhämtning hos oss. Nu under jul och nyår har vi lite ledigt och inga leveranser går ner till Stockholm heller, utan vi börjar igen i mitten av januari med leveranser till Grönsakshallen Sorunda, så håll utkik där om du är kock och vill ha våra grönsaker.

1 advent

tänk vad tiden rullar på….. så här i slutet av november har vi fått in allt under tak (ja, det var ju ett tag sen), vilket underlättar jobbet betydligt nu när vi inte måste ut och skörda också. Lagren är fulla med olika sorters morötter, vanliga och olika färger. När vi sorterar igenom morötterna blir det ju en del fodermorötter också, är du intresserad och vill ha till djuren, så hör av dig så har vi som vi säljer billigare i 25kg säck, så kan ni hämta hemma hos oss.

i lagren finns också en hel del potatis av King Edvard och så finns lite annat smått o gott…

skördetider

nu är det full fart med skörd under oktober månad, så allt kommer in under tak.

Tack

alla som kom till Valödagen och trotsade regnet. Nästa tillfälle som vi finns på marknad blir i Östhammar den 19 sept, det blir den sista marknaden för oss i år. sen måste vi lägga ner all tid på att få in allt under tak innan vintern, alltså blir det full fart på skördandet.

Valödagen 6sept

nu på söndag var det dags igen med en Valödag i VALÖ, så välkomna och besök vår lilla by… kl 12-15,30

Bondbönorna klara!

nu kan ni som väntat på bondbönorna äntligen beställa och hämta på torghandeln den 29 aug, eller beställa och hämta hemma hos oss.

Solen visar sig

underbart vilket väder vi fick, äntligen!!

Idag (13aug) har vi haft utkörning av grönsaker till privatpersoner, i kommande vecka (34) börjar vi lite smått med grönsaker till Grönsakshallen Sorunda, så då kan ni restauranger i Stockholm börja beställa våra grönsaker igen, så här i början är det lite magert sortiment, eftersom allt är ca 2 veckor senare…

nästa tillfälle ni kan träffa oss blir på Rådhustorget i Östhammar kl 10-13 söndagen den 29 augusti, då hoppas vi att bondbönorna äntligen är klara… vi ses väl?!

Potatis

ja, äntligen kan vi börja ta av den, så det innebär att vi kommer ha med färsk potatis på marknaden nu på lördag (8 aug). Det kommer även finnas morötter, olika sallader, lök, vitkål, sockerärter och mycket mer….

8 augusti

Nu är det bestämt att vi kommer vara med på Torghandeln, Rådhustorget i Östhammar den 8 augusti kl 10-13. så välkomna till oss och handla, du kan också göra en beställning innan på hemsidan och hämta på torgdagen i Östhammar. Hemsidan uppdateras med det vi har runt 3 augusti. Det är inte säkert att vi har potatisen klar tills dess (men vi får hoppas!), men ärtor, sallad, lök, morötter m.m kommer finnas.

vi ses väl?!

sjötorget

nu i helgen 18 juli, brukar vi vara med på torghandeln på Sjötorget, men det går lite långsamt med grönsakerna, pga regn och kyla, så vi kommer INTE vara med på denna marknad, men hoppas kunna vara med den 8 augusti på Rådhustorget.

Men den 23 juli kör vi ut grönsaker till privatpersoner…..

regn regn…

nog måste det väl snart sluta regna… vi vill ha lite vackert väder så det sätter lite fart på grönsakerna.

Då var första grönsaksleveransen (privatpersoner) avklarad, vi fick skörda i regn, vilket gjorde att en del grönsaker blev lite blöta….

nästa leverans blir den 23 juli och då ska vi ha rödbetor, polkabetor och morötter klara, de var lite för små till dagens leverans (9juli).

Nu är det dags

För vad då?, jo dags att beställa primörpåsen om du är privatkund och bor längs vår rutt i Östhammars kommun, läs mer under grönsakspåsen.

Den 9 juli kör vi ut den första påsen för säsongen, sista beställningsdag är söndagen den 5juli.

8 feb

är sista beställningsdag för utkörning av grönsaker den 12 feb. Nu är det mest potatis vi har kvar i lager, så passa på att beställ potatis, se till att du förvarar dem mörkt och svalt så håller de länge. detta blir troligen den sista leveransen till privatpersoner för den här säsongen så denna gång bjuder vi på frakten om du beställer för mindre än 255kr, om du bor längs vår rutt.

Januari

nu är det den månad som vi sitter och planerar inför kommande säsong, är det något speciellt ni önskar att vi ska odla, hör av er till oss då.

I lagren finns nu potatis och lite rotsaker kvar, vi flyttar fram utkörning av grönsaker till privatpersoner en vecka, så nästa utkörning blir torsdagen den 12 feb.

 

 

.